NACOMI Olej z jojoba 50ml ECO z pipetą

NACOMI Olej z jojoba 50ml ECO z pipetą
Producent: Nacomi
£6.99
/ szt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od £32.99

Nacomi OLEJ JOJOBA - zminotłoczony, nierafinowany.

Co to jest za olej?

Posiadaczki skóry mieszanej często mają problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji. Skórę problematyczną cechuje to, że są na niej miejsca suche, a strefa "T" spędza sen z powiek nadmiernym wydzielaniem sebum. Jeśli na co dzień zmagasz się z takimi problemami, to olej jojoba jest "must have" w Twojej codziennej pielęgnacji. Cudowne rozwiązanie natury dla skóry mieszanej. Simmondsia Chinensis Seed Oil to nazwa Oleju Jojoba, który wytwarzany jest z owoców wiecznie zielonego krzewu rosnącego w Hiszpanii, Ameryce, Afryce, Azji i Nowej Zelandii na terenach pustynnych i półpustynnych. Ten silnie rozgałęziony krzew, osiąga nawet 4 metry wysokości, rodzi słupkowane, pojedyncze kwiaty i owoce, z których wytwarzany jest bogaty w składniki mineralne olej Jojoba. Jest to złoto-żołty płyn odporny na utlenianie i ciepło, posiada lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje.

Skład i Właściwości: Nasz olej jest w 100% naturalny i nierafinowany, co oznacza, że posiada wszystkie swoje dobroczynne składniki i był tłoczony na zimno. Zawiera nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Zamknęliśmy go w szczelnej, ciemnej buteleczce, co chroni go przed utratą jego właściwości. Dostępny jest w pojemności 50ml. Jeśli chodzi o działanie to Jojoba wśród swoich wielu dobroczynnych cech posiada jedną charakterystyczną i dającą mu przewagę nad innymi olejami - dopasowuje się do rodzaju naszej skóry. Jest to świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną i trądzikową. Posiadaczom problematycznej skóry trudno czasami dobrać jest odpowiednią pielęgnację. Olej Jojoba posiada taką właściwość, że sam rozpoznaje miejsce gdzie nasza skóra potrzebuje nawilżenia a gdzie wyregulowania poziomu wydzielanego sebum. Jego bardzo ważną właściwością jest również to, że charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną z ludzką skórą, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany i szybko się wchłania.

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:

• świetnie wchłania się w skórę

• wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę

• wspomaga walkę z rozstępami

• idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej

• polecany do każdego typu skóry

• sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą

• polecany do skóry trądzikowej

• stosowany przy łupieżu i poparzeniach słonecznych

• wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego

• dodany do mieszanki olei przedłuża jej ważność

• zawiera skwalen, który chroni przed utratą wody i jest bakteriobójczy

• w jego składzie znajdziemy palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych)

Dzięki dołączonej pipecie jest wygodny w aplikacji na wybrane partie ciała.

Jak używać? W czystej postaci olej jojoba świetnie sprawdzi się do pielęgnacji twarzy, głównie u osób z cerą mieszaną, trądzikową lub problematyczną. Możemy również używać go do masażu i pielęgnacji całego ciała, łagodzi objawy reumatyzmu. Świetnie nadaje się do pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, ponieważ działa również grzybobójczo i dzięki temu może zwalczać łupież. Należy pamiętać, że olej nakłady na włosy lub skórę głowy zawsze przed myciem głowy, na około pół godziny.

Ciekawostki: Olej jojoba nie jełczeje i posiada w swoim składzie naturalne i silne przeciwutleniacze, dlatego może być przechowywany w swojej postaci nawet przez 25 lat i nie zmienia swoich parametrów.

Przeznaczenie: Skóra problematyczna, mieszana, trądzikowa. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

 

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixel